zatvori

Kako da staviš link do sajta na svoj Instagram story?

prethodni

Kako zaraditi preko instagrama?

naredni

RAZLIKA IZMEĐU SOCIALBIZZ PROGRAMA I INSTAGRAM STRATEGIJE

AndrijanaBožić

07 / 19 / 2019, in Insta saveti

saznaj više

Želiš da pozoveš ljude da sa Instagram Storija odu direktno na tvoj sajt ali ne znaš kako to da uradiš? Ništa ne brini, u ovom postu rešiću tvoju dilemu.

Pre svega postavlja se pitanje da li je moguće ubaciti link do neke web lokacije u Story ako imaš manje od 10.000 pratilaca?

NIJE!

A zašto? Verovatno si već primetila da Instagram ima samo 2 mesta za postavljanje linkova. To su Instagram BIO i Instagram Story ali samo na profilima sa preko 10K pratilaca.

Zašto je to tako?

Prosto – klik na link odvodi ljude sa Instagrama negde drugo i to Instagramu NE ODGOVARA. Zato su mesta na kojima je moguće linkovati druge web lokacije svedena na minimum a u storiju je postavljen i uslov za 10K+ pratilaca pa je tako veliki broj onih koji imaju manje od toga otpisan i nema priliku da šalje ljude na drugu stranu. Logički se može zaključiti da će se postavljeni limit od 10.000 verovatno povećavati u budućnosti jer nas je sve više na mreži sa preko 10K pratilaca a to za Instagram znači sve je više onih koji će da pozivaju ljude da izlaze iz app.

Ako imaš preko 10.000 pratilaca link na story možeš okačiti na sledeći način:

Pri kreiranju storija u gornjem levom uglu pronaćićeš znak za link koji je u obliku dve spojene karike. Klikom na taj simbol pojaviće se nova stranica sa prostorom u koji možeš da uneseš/prekopiraš link do web lokacije na koju želiš da ljudi odu.

 

 

 

Predloži temu!

Ako se susrećeš sa nekim poteškoćama a misliš da ti ja mogu pomoći u prevazilaženju istih, slobodno mi piši! Pozivam te da predložiš teme o kojima bi zelela da pisem i daću sve od sebe da to i učinim!

Piši mi!